Fortoldning af flyttegods fra lande uden for EU

Når du flytter hjem til Danmark fra et land, der ikke er medlem af EU, skal dit flyttegods fortoldes (husk at Norge, Island og Grønland ikke er medlem af EU).

Det er vigtigt at skelne mellem personlige ejendele og flytning af en virksomhed

Told og afgifter på flyttegods

Om der skal betales told og afgifter afhænger af flere forskellige ting. Det er bl.a., hvor længe du har opholdt dig i udlandet, hvorfor du har opholdt dig i udlandet samt hvilket land og hvilke varer, det drejer sig om, der er afgørende. Det er også afgørende, at dit flyttegods kan betragtes som personlige ejendele, og ikke giver anledning til formodning om, at indførslen sker i erhvervsmæssigt øjemed. (Vil du vide mere om told og afgifter på flyttegods, er du altid velkommen til at ringe eller maile til os – du kan også bruge nedenstående formular til at angive dine spørgsmål.)

Flyttegods skal registreres for toldbehandling
Fortoldning flyttegods
En god og grundig registrering af indhold i de enkelte emballager/forsendelser er vigtigt for korrekt toldbehandling af dit flyttegods.

Det er vigtigt at du altid registrerer (udarbejder udførlige pakkelister) af dine ejendele ordentligt… både ved ud- og hjemrejse, og at toldmyndighederne får mulighed for at foretage kontrol af dit flyttegods. Det er her, vi kan hjælpe dig – kontakt os altid i god tid, inden du skal rejse ud eller hjem. Vi kan rådgive dig om transport samt udarbejde de nødvendige dokumenter, der kræves af diverse myndigheder.

Fortoldning af biler, motorcykler og lystbåde

Vil du have din bil eller motorcykel med i flytningen, kan de indføres told- og momsfrit som flyttegods, såfremt køretøjet har været dit, og du har anvendt det regelmæssigt  i de seneste 6 måneder og, at du ikke sælger eller udlejer køretøjet de første 12 måneder, efter du har importeret det. Du skal kunne fremlægge registreringsbevis på bil eller motorcykel fra det land, du har boet i. Du skal også kunne fremvise bevis på,  at du har boet uden for EU i en sammenhængende periode på mindst 12 måneder.

 

Spørgsmål vedr. told og afgifter på flyttegods

Click me to change the description.