Norge – Ind- og udførsel af varer og værktøj

Skal du ind i Norge og udføre et stykke arbejde og medbringer du f.eks. værktøj, byggematerialer mv, skal dette indfortoldes i Norge. Du skal selvfølgelig ikke betale told af de varer, du tager med hjem igen. Derfor bør du forholde dig, inden du rejser.

Indførsel af maskiner og værktøj til NorgeDer er flere ting, du bør forholde dig til, inden du påbegynder en opgave i Norge. Først og fremmest anbefaler vi, at du kontakter os i god tid, inden du skal påbegynde en opgaven. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan du lettest får varer og evt værktøj og materiel ind og ud uden komplikationer.

Er du registreret som
im- og eksportør hos Skat?

Medbringer du egne byggematerialer eller lignende til Norge, betragtes du som eksportør, og skal derfor være eksportørregistreret hos Skat i Danmark. Alle varer, der går ud af Danmark, skal udførselsangives. Alternativ kan det være din underleverandør, der er eksporør af varerne. Fortoldningsbutikken hjælper dig gerne med at udfærdige udførselsangivelser. – NB! – For at få restvarer med tilbage, kræves det også, at du er importørregistreret.

Har du eller din leverandør alternativt modtager/kunde toldkredit i Norge?

De varer, du medbringer til Norge, skal fortoldes. Myndighederne kræver, at du eller din leverandør alternativt modtager/kunde har en toldkredit. Alternativt skal varene fortoldes kontant ved grænsen.

og/eller, man kan få lavet sig et…

ATA-Carnet

Et ATA Carnet er et varepas som erstatter ind- og udførelsespapirer og overflødiggør sikkerhedsstillelse for told og afgifter på de fleste af Danmarks vigtigste markeder udenfor EU, herunder Norge. – Selve ordningen administreres af bl.a. Dansk Erhverv og Dansk Industri, der udsteder og garanterer ATA-Carnet, efter ansøgning. – Fortoldningsbutikken hjælper gerne med ansøgning, udfyldning og opfølgning. – Ring gerne, hvis du/I har spørgsmål.

Hvad med Værktøj og materiel der skal ind og med ud igen?
Værktøj og materiel af mindre værdi kan medbringes til Norge uden at det skal fortoldes. For værtøj og materiel af højere værdi skal der udarbejdes udførsels- og indførselsangivelser. Vi ser ofte at det kan være problematisk at fastslå en grænse og estimere værdien. Derfor anbefaler vi, at du kontakter Fortoldningsbutikken så vi sammen kan vurdere og fastslå de nødvendige ind- og udførselsangivelser… alternativt få udfærdiget et ATA-Carnet. – Ring endelig og spørg.

Skal du flytte?
Skal du flytte til Norge for en længere periode så anbefaler vi dig at læser vores side om flyttegods